Novosti


Donjokaštelanski krnjeval održan po 207. put PDF Ispis
Srijeda, 11 Ožujak 2020 14:18

Poklade 2020 7ZAVRŠILO MAŠKARANO LUDILO

Povorku ovogodišnjeg, prema brojanju maškara iz Poklada, a što im druge maškarane skupine ne priznaju, 207. Donjokaštelanskog krnjevala, činilo je službeno 35 točaka, od zastave Poklada koju je nosio Mirko Jakelić, vatrogasaca, glazbara Zrinskog i Kaštelanskih mažoretkinja, do ovogodišnjeg krnje na kraju povorke.

Dio povorke ovog su dana bili i gradonačelnik Denis Ivanović, dogradonačelnik Grgica Benutić i pročelnica Sandra Zokić, iako mnogima nije bilo jasno što oni u ovom trenutku predstavljaju jer su svrgnuti s vlasti. No, bio je tu i pravi predstavnik vlasti Miljenko pl. Zlatanić, mala i velika kraljica Marta Radunić i Ivana Kužić te predstavnici FECC-a, udruge europskih karnevalskih gradova.

Poklade 2020 3

A onda su slijedile točke domaćina, u kojima su sudjelovali stari i mladi, Štalija, Krempitice, Berekini i ostali.
Milijardu dolara, Metro, Jerry, Lepa Brena, Imovinske kartice, Eko projekt, Plastik bombastik i Nova kaštelanska taxi služba te Meduze iz centra Mir i Izmobirani Dea Dia dance studija bile su točke kojima su domaćini dočarali pojedine aktualnosti, no posebnu pozornost privukla je točka Turizam u Kaštelima, s vilama po Malačkoj i Kozjaku, Trečanici, Bufalinan, s bazenima oko kojih raste smreka, gdje se voda svrže sa potoci, turisti nadiru...
Nakon domaćina uslijedili su gosti iz Gospića, Korenice, Ivaneca, Prilepa, Puntamike, Primoštena, Otoka, Rijeke, Vrlike, Ptuja, Kaštel Sućurca i Trogira, koji su na svoj način obogatili krnjevalsku povorku, odvevši sve u budućnost, ali i vrativši se tradiciji i korijenima.

Poklade 2020 7

Na kraju povorke stigao je krnje, odnosno č.s. Dika s Grobnika, koja puno sliči na odnedavno bivšu predsjednicu Kolindu u društvu njenih prijatelja s kolačima, ili je možda to ipak ona? ... na svakon je kantunu dizala naš rvatski stijeg, skrbila za nevine koji su se čudom dali u bijeg. Jakov je izdrža! Izdrži časna majko malo i ti! Uskoro ćeš naša veleposlanica u Kalkuti bit...
Ni optužnica ni osuda Diki s Grobnika nisu bile lagane pa je krnjo platio izgorivši u ognju koji su mu pripremile kaštelanske maškare.

Izvor: Portal grada Kaštela

Poklade 2020 2Poklade 2020 4Poklade 2020 5Poklade 2020 6Poklade 2020 8Poklade 2020 9Poklade 2020 10
Poklade 2020 1

 

Linkovi

Puhački orkestar Zaprešić Musikverein-linde Pihalni orkestar Salonit Anhovo Portal grada Kaštela Hrvatski sabor kulture