Info

Baner
Baner

Baner
Naslovnica
Kapelnik Grgo Grubišić (AUDIO) PDF Ispis
Srijeda, 21 Lipanj 2017 12:09

Grubisic Grgo 2PRVA GODINA POD VODSTVOM KAPELNIKA GRGE GRUBIŠIĆA
Nakon osnivača i prvog kapelnika Čeha Krasnika, te kasnijih nasljednika Ivana Bozzotija, Ivana Berketa, Tramontane, Jakova Vuletina (Jakina), Ivana Barišina, Ivana Jerića, Andre Sentinelle, Anton (Tonći) Jerića, Ante Vuletina (Grinteše), Premušića, Ivana Marinkovića, Vida Kuzmanića, Berislava Vuletina, Šime Lukšića, Damira Marušića, Mira Pušića i Davora Lozića, kapelnik Grgo Grubišić iz Solina je ukupno 20. dirigent po redu pod čijom palicom djeluje donjokaštelanska glazba u 170 godina dugoj povijesti. Popis svih kapelnika od 1852. godine do danas dostupan je OVDJE.

Više...
 
HGD "Zrinski" osvojilo Srebrnu plaketu na 31. Susretu hrvatskih puhačkih orkestara (FOTO, VIDEO, AUDIO) PDF Ispis
Srijeda, 14 Lipanj 2017 16:44

31.SHPOs-1097DONJOKAŠTELANIMA SREBRNA PLAKETA I 5. MJESTO 
Hrvatsko glazbeno društvo "Zrinski" je sudjelovalo na 31. Susretu hrvatskih puhačkih orkestara u organizaciji Hrvatskog sabora kulture, gdje je pod vodstvom dirigenta prof. Grge Grubišića ostvarilo najbolji rezultat na Državnim natjecanjima u proteklih više od 30 godina, osvojivši Srebrnu plaketu i odlično 5. mjesto sa 80,58 bodova u konkurenciji 11 orkestara koji su se natjecali u C kategoriji. Susret hrvatskih puhačkih orkestara je središnja manifestacija puhačkog amaterizma u Republici Hrvatskoj koja je tijekom vikenda 10. i 11. lipnja u Novom Vinodolskom okupila najuspješnije hrvatske puhačke orkestre. 

Više...
 
HGD „Zrinski“ ostvarilo prolaz na Državno natjecanje u Novom Vinodolskom PDF Ispis
Autor Anja Kuzmanić   
Utorak, 09 Svibanj 2017 08:40

27BAŠKA VODA UGOSTILA PUHAČE NA 9. SUSRETU ORKESTARA SPLITSKO-DALMATINSKE ŽUPANIJE
U organizaciji Zajednice puhačkih orkestara Splitsko – dalmatinske županije te Općinske glazbe Baška Voda, u nedjelju, 7. svibnja 2017. g., u Hotelu „Hrvatska" Baška Voda održao se 9. Susret puhačkih orkestara Splitsko – dalmatinske županije. Pored organizatora, potporu ovom događanju pružili su Županija i Ministarstvo kulture. Naglasimo da je Baška Voda ujedno i obilježavala 20. obljetnicu od osnutka Općinske glazbe, što je učinilo Susret još svečanijim.

Više...
 
U Kistanjima odana počast Gojku Šušku uz HGD "Zrinski" PDF Ispis
Srijeda, 03 Svibanj 2017 14:06

Kistanje godišnjica smrti Gojko Šušak 3.5.2017 9OBILJEŽENA OBLJETNICA SMRTI GENERALA GOJKA ŠUŠKA
Na poziv organizacijskog odbora Općine Kistanje, dana 3. svibnja HGD Zrinski je drugu godinu za redom sudjelovao na obilježavanju godišnjice smrti Gojka Šuška, ministra branitelja Republike Hrvatske, u Općini Kistanje. Šušak je bio začetnik ideje da se zajednica Janjevaca nakon VRO OLUJA doseli u Kistanje.

Više...
 
Zbog srpskih čokoladica i zveckanja oružjem izgorjela u plamenu (FOTO, VIDEO) PDF Ispis
Autor Dijana Putnik   
Srijeda, 01 Ožujak 2017 14:12

poklade-67MAŠKARANA TRADICIJA
Maškare iz sva tri kaštelanska krnjevalska društva te gosti iz Rijeke, Ptuja, Kaštelanske zagore, Korenice, Trogira i Primoštena, ovog su Pokladnog utorka, u maškaranoj povorci prošli put od Nehaja do Kaštel Starog te tisućama građana, koji su izašli na ulice Donjih Kaštela, priuštili još jedan veseli Donjokaštelanski krnjeval.

Više...
 
Donjokaštelanska "Kolinda" dominirala Riječkim karnevalom PDF Ispis
Ponedjeljak, 27 Veljača 2017 10:35

Riječki karneval 5ATRAKTIVNA TOČKA KKU POKLADE PRIVUKLA PAŽNJU PUBLIKE I MEDIJA 

Središtem Rijeke u nedjelju je prošla 34. Međunarodna karnevalska povorka, kao vrhunac Riječkoga karnevala, u kojoj je sudjelovalo oko 10.400 maskiranih sudionika u 110 karnevalskih skupina sa 74 alegorijskih kola, među kojima su posebnu pažnju privukle donjokaštelanske "Poklade" i  točka "Djed Mraz", koja je mnoge podsjećala na predsjednicu Kolindu. Maškare naglašavaju da je svaka sličnost sa stvarnim osobama slučajna. 

Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 7 od 27
You need Flash player 6+ and JavaScript enabled to view this video.


Linkovi

Puhački orkestar Zaprešić Musikverein-linde Pihalni orkestar Salonit Anhovo Portal grada Kaštela Hrvatski sabor kulture